Hogyan választanak a nők autót?

Joautok_noknek

Az autóválasztás egy igen kényes téma, hiszen sokan úgy vélik, amilyen az autónk, valamilyen mértékben az jellemez minket is. Van, aki kényelmi okokból választ bizonyos modelleket, akad, aki a belső felszereltséget és a biztonságérzetet részesíti előnyben, és egyértelműen van olyan is, aki akár presztízskérdést csinálva a járművásárlásból a külső alapján ítél és választ. Lássuk, hogyan döntenek a nők!

Ami a női színválasztást illeti

Az autó színe megmutathatja, egyes emberek milyen személyiségjegyekkel rendelkeznek. A nők, akik fekete autót választanak, feladatcentrikus, határozott embereknek érzik magukat, míg a kék járműveket preferálók konfliktuskerülők és harmóniakeresők mind a mindennapjaik, mind a partnerkapcsolataik során – derül ki egy Ford által készített tanulmányból, melyet 204 résztvevő segítségével bonyolítottak le – egyenlő férfi és nő arányban 2015-ben. Azok a nők, akik szeretik a hajtást életük során, vad, adrenalinnal túlfűtött személyiségek, imádják a fekete-piros színkombinációt választani a kocsivásárlásnál. A csak ezüst vagy csak piros színű gépjárművet választó nőkhöz azonban semmilyen meghatározó személyiségjegy nem volt kapcsolható a kutatás szerint.

Mit keresnek a hölgyek az autókban?

Egyértelmű; biztonságot és megbízhatóságot. A nők ugyanis a kevésbé sportosabb modelleket választják általában, mint a férfiak, sőt, számukra a legfontosabb szempont az autóválasztásnál, hogy ne hagyja ott őket sehol a gépjármű, tehát megbízható legyen, és számos biztonsági extrával fel legyen szerelve.

A nők sokkal racionálisabban választanak autót, inkább az agyukra, mintsem szívükre hallgatnak a válogatás során. A sztereotípiákkal ellentétben – ismerik és tisztában vannak vele, melyik autó mire képes, így választják a fentebb említett kategóriák egyikét. Életkor tekintetében is racionalitás figyelhető meg, hiszen azok a hölgyek, akiknek családja és gyerekei vannak, értelemszerűen a biztonságosabb, megbízhatóbb modelleket keresik, illetve a nagyobb beltérrel rendelkező autókat, melyekben a gyerekek könnyebben szállíthatók, tehát családcentrikusabbak.

Legnépszerűbb márkák, melyet a nők keresnek

Talán megbízhatóságuk, talán biztonságosságuk miatt a hölgyek a japán gyártmányokat preferálják, így nagyobb számban vásárolnának ilyen modelleket. A legnépszerűbb márka a Lexus Eladó új és használtautó | JóAutók.hu (joautok.hu) , a Toyota Eladó új és használtautó | JóAutók.hu (joautok.hu) , és a Mazda Eladó új és használtautó | JóAutók.hu (joautok.hu) .

Megfontoltság, a legfontosabb

Mint az élet minden területén, az autóvásárlás során is a megfontoltság és a tájékozottság jellemzi a női autóvásárlási trendet. Olyan autókat ritkán vásárolnak, melyek nem megbízható helyről származnak, nincs vezetett előtörténetük, vagy hiányos okmányokkal kerülnek a piacra. Amikor pedig megvásárolni készülnek egy autót, igen körültekintőek, hiszen az esetek nagy részében igyekeznek férfi társaiktól szakmai segítséget igénybe venni, vagy az autóvásárláshoz valamilyen szerelő vagy kompetens szakember véleményét kikérni. A megfontoltság jegyében olyan autót választanak, mely kisebb, könnyebb vele parkolni, és nem fogyaszt átlagosan sokat, így a benzines modelleket is jobban kedvelik Eladó új és használtautó | JóAutók.hu (joautok.hu) .

Ajánlott cikkek

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Iratkozzon fel hírlevelünkre és ne maradjon le legfrissebb híreinkről vagy éppen eseményeinkről. A hírlevélről később bármikor leiratkozhat.

Tudnivalók a JóAutók Garanciáról

Ezért ne hagyd ki a

-t

Ezért ne hagyd ki a

-t

JóAutók Bázis Garanciával védve vagy a legfájdalmasabb meghibásodások ellen:
  • motorra, váltóra 12 hónap / 20.000 km garancia
  • a futamidő alatt korlátlan számú alkalommal, alkalmanként bruttó 300.000 forintig javíthatsz
  • gyári, vagy gyárival azonos szintű alkatrészekkel, gyári szakértelemmel, 30.000 Ft-os önrésszel
JóAutók Bázis+ Garanciával még magasabb szinten véded autódat:
  • motorra, váltóra, turbóra 12 hónap / 20.000 km garancia
  • a futamidő alatt korlátlan számú alkalommal, alkalmanként bruttó 450.000 forintig javíthatsz
  • gyári, vagy gyárival azonos szintű alkatrészekkel, gyári szakértelemmel, önrész nélkül

A JóAutók Prémium Garancia a gyári garanciás új autókéval közel egyenértékű védelmet biztosít autód számára:

  • minden fixen beépített, nem kopó-forgó mechanikus, elektromos, elektronikus, pneumatikus és hidraulikus szerkezeti elemre 12 hónap / 20.000 km garancia
  • a futamidő alatt korlátlan számú alkalommal, alkalmanként maximum bruttó 1.000.000 forintig javíthatsz
  • gyári, vagy gyárival azonos szintű alkatrészekkel, gyári szakértelemmel, 50.000 Ft-os önrésszel
Ne vegyél használt autót JóAutók Garancia nélkül!
“Mikor érdemes a Garanciát preferálni a Szavatossággal szemben?” és hasonló érdekes kérdesek a GYIK-ban: