Érdekességek

A legnépszerűbb használtautók 2022-ben

2 perc olvasási idő

2022 is bővelkedett használt autó behozatalban, hiszen a magas újautó árak sok sofőrt arra késztettek, hogy a szalonból kihozott vadonatúj autók helyett használt gépjárművet válasszanak. Nézzük, melyek voltak a legnépszerűbb használt autók a tavalyi évben!

A ranglistát a 2022-es évben is a megszokott márkák alkották.  A legnépszerűbb autómárka a Suzuki, a Volkswagen, a Ford, és az Opel voltak, de sok Audit és a Toyotát is importáltak hazánkba tavaly. Elmondható, hogy márkák tekintetében a használt autó ízlés nem igazán változott az elmúlt években, hiszen a vásárlók továbbra is ezt a néhány típust részesítik előnyben. Az infláció emelkedése, és a megnőtt rezsiárak következtében ez a piac is némileg visszaesett, hiszen a megélhetési nehézségekkel küszködő társadalom számára anyagi vonzatban a használt autók vásárlása is komoly fejtörést okozott. 

1. Opel Astra

Az Opel tekintetében továbbra is az Astra a legközkedveltebb típus, azon belül is a G széria. A népszerűség oka talán az, hogy elég megbízható autóról van szó, mely belső tér tekintetében elég nagy hellyel büszkélkedhet. Fenntartási költségei sem túl magasak, ezen kívül az alkatrész piaca elég nagy, és ráadásul olcsó is.

A G szériát közvetlenül az F kategória követte a közkedveltség szempontjából.

2. Ford Focus

Nem meglepő, hogy a Fordnál továbbra is a Focus vezeti a mezőnyt, melyből az első széria a legnépszerűbb. Szorosan mögötte a második generáció következik, melyet a harmadik és a negyedik széria követ. A Fordokhoz is elég szép számban lehet utángyártott alkatrészhez jutni, és kevés esetben hibásodhatnak meg, így ezek az autók is megbízhatónak mondhatók.

3. Volkswagen Golf

A Volkswagennél az előző évekhez hasonlóan a Golfot tartották a legjobb választásnak, abból is a négyes szériát, melyet a harmadik generáció követett a sorban. A négyes Golf átlagos csomagterével, stabil karosszériájával, és megfelelő biztonsági felszereltségével (ami a gyártásának idejében jónak számított) a ranglétra harmadik helyén áll.

4. Suzuki Swift

A Suzuki piacon a régi modell volt a legkeresettebb, mely bár papíron a harmadik generációnak számít, Magyarországon első Swiftként tartják számon. Ez a kisautó szinte sosem megy ki a divatból, hiszen rengeteget látni az utakon, és annak ellenére, hogy nem tartalmaz extrákat, és felszereltsége is elég csekély, mégis még mindig abszolút vállalható külsővel rendelkezik, és hatékonyan elviszi utasát egyik pontból a másikba. A régebbi népszerű kategóriát a sorban a 2004-es verzió követte. 

A magyar használt autó piacot természetesen a külföldről importált gépkocsik is nagyban befolyásolják. A megfizethetőbb áraknak köszönhetően 2022 első felében sokkal több autót importáltak, mint a második félévben, amikor is az euró árfolyama romlani kezdett, az infláció emelkedett, és folyamatos drágulás volt megfigyelhető. 

Borítókép: vezess.hu

 

Ajánlott cikkek
Érdekességek

Így vásárolj autót biztonságosan (a mesterséges intelligencia szerint)

3 perc olvasási idő
Tájékoztató: a cikket teljes mértékben mesterséges intelligencia szoftver írta. A megbízható használt autó vásárlásához érdemes alaposan tájékozódni és figyelembe venni néhány fontos…
Érdekességek

A 4 legnépszerűbb elektromos autó itthon

2 perc olvasási idő
Az elektromos autók egyre nagyobb teret hódítanak napjainkban, felváltva ezzel a benzines és dízeles társaik népszerűségét. Az elektromos autók térhódításának számos oka…
Érdekességek

Elképesztő, milyen autó kollekciója van Ralph Laurennek

2 perc olvasási idő
Ralph Laurent valószínűleg mindenki divatmárkájáról ismeri, hiszen kiváló divat-, és üzleti érzékének köszönhetően ő az egyik legnagyobb világmárka tulajdonosa. Saját divatkollekcióját 1967-ben…
Iratkozzon fel hírlevelünkre

Iratkozzon fel hírlevelünkre és ne maradjon le legfrissebb híreinkről vagy éppen eseményeinkről. A hírlevélről később bármikor leiratkozhat.