A legnépszerűbb használtautók 2022-ben

2022 is bővelkedett használt autó behozatalban, hiszen a magas újautó árak sok sofőrt arra késztettek, hogy a szalonból kihozott vadonatúj autók helyett használt gépjárművet válasszanak. Nézzük, melyek voltak a legnépszerűbb használt autók a tavalyi évben!

A ranglistát a 2022-es évben is a megszokott márkák alkották.  A legnépszerűbb autómárka a Suzuki, a Volkswagen, a Ford, és az Opel voltak, de sok Audit és a Toyotát is importáltak hazánkba tavaly. Elmondható, hogy márkák tekintetében a használt autó ízlés nem igazán változott az elmúlt években, hiszen a vásárlók továbbra is ezt a néhány típust részesítik előnyben. Az infláció emelkedése, és a megnőtt rezsiárak következtében ez a piac is némileg visszaesett, hiszen a megélhetési nehézségekkel küszködő társadalom számára anyagi vonzatban a használt autók vásárlása is komoly fejtörést okozott. 

1. Opel Astra

Az Opel tekintetében továbbra is az Astra a legközkedveltebb típus, azon belül is a G széria. A népszerűség oka talán az, hogy elég megbízható autóról van szó, mely belső tér tekintetében elég nagy hellyel büszkélkedhet. Fenntartási költségei sem túl magasak, ezen kívül az alkatrész piaca elég nagy, és ráadásul olcsó is.

A G szériát közvetlenül az F kategória követte a közkedveltség szempontjából.

2. Ford Focus

Nem meglepő, hogy a Fordnál továbbra is a Focus vezeti a mezőnyt, melyből az első széria a legnépszerűbb. Szorosan mögötte a második generáció következik, melyet a harmadik és a negyedik széria követ. A Fordokhoz is elég szép számban lehet utángyártott alkatrészhez jutni, és kevés esetben hibásodhatnak meg, így ezek az autók is megbízhatónak mondhatók.

3. Volkswagen Golf

A Volkswagennél az előző évekhez hasonlóan a Golfot tartották a legjobb választásnak, abból is a négyes szériát, melyet a harmadik generáció követett a sorban. A négyes Golf átlagos csomagterével, stabil karosszériájával, és megfelelő biztonsági felszereltségével (ami a gyártásának idejében jónak számított) a ranglétra harmadik helyén áll.

4. Suzuki Swift

A Suzuki piacon a régi modell volt a legkeresettebb, mely bár papíron a harmadik generációnak számít, Magyarországon első Swiftként tartják számon. Ez a kisautó szinte sosem megy ki a divatból, hiszen rengeteget látni az utakon, és annak ellenére, hogy nem tartalmaz extrákat, és felszereltsége is elég csekély, mégis még mindig abszolút vállalható külsővel rendelkezik, és hatékonyan elviszi utasát egyik pontból a másikba. A régebbi népszerű kategóriát a sorban a 2004-es verzió követte. 

A magyar használt autó piacot természetesen a külföldről importált gépkocsik is nagyban befolyásolják. A megfizethetőbb áraknak köszönhetően 2022 első felében sokkal több autót importáltak, mint a második félévben, amikor is az euró árfolyama romlani kezdett, az infláció emelkedett, és folyamatos drágulás volt megfigyelhető. 

Borítókép: vezess.hu

 

Ajánlott cikkek

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Iratkozzon fel hírlevelünkre és ne maradjon le legfrissebb híreinkről vagy éppen eseményeinkről. A hírlevélről később bármikor leiratkozhat.

Tudnivalók a JóAutók Garanciáról

Ezért ne hagyd ki a

-t

Ezért ne hagyd ki a

-t

JóAutók Bázis Garanciával védve vagy a legfájdalmasabb meghibásodások ellen:
  • motorra, váltóra 12 hónap / 20.000 km garancia
  • a futamidő alatt korlátlan számú alkalommal, alkalmanként bruttó 300.000 forintig javíthatsz
  • gyári, vagy gyárival azonos szintű alkatrészekkel, gyári szakértelemmel, 30.000 Ft-os önrésszel
JóAutók Bázis+ Garanciával még magasabb szinten véded autódat:
  • motorra, váltóra, turbóra 12 hónap / 20.000 km garancia
  • a futamidő alatt korlátlan számú alkalommal, alkalmanként bruttó 450.000 forintig javíthatsz
  • gyári, vagy gyárival azonos szintű alkatrészekkel, gyári szakértelemmel, önrész nélkül

A JóAutók Prémium Garancia a gyári garanciás új autókéval közel egyenértékű védelmet biztosít autód számára:

  • minden fixen beépített, nem kopó-forgó mechanikus, elektromos, elektronikus, pneumatikus és hidraulikus szerkezeti elemre 12 hónap / 20.000 km garancia
  • a futamidő alatt korlátlan számú alkalommal, alkalmanként maximum bruttó 1.000.000 forintig javíthatsz
  • gyári, vagy gyárival azonos szintű alkatrészekkel, gyári szakértelemmel, 50.000 Ft-os önrésszel
Ne vegyél használt autót JóAutók Garancia nélkül!
“Mikor érdemes a Garanciát preferálni a Szavatossággal szemben?” és hasonló érdekes kérdesek a GYIK-ban: