Autó vásárlási tanácsok

A legbiztonságosabb családi autók

2 perc olvasási idő

Autók választásnál, kiváltképp, ha a család számára választunk gépjárművet, a biztonság kiemelt szerepet kap. Igyekszünk úgy választani, hogy a lehető legnagyobb kényelem és kiegészítők mellett mindenképpen helyet kapjanak biztonságunkat szolgáló alapfelszereltség és extrák is.

A biztonság kategóriájában szerencsére számos modell elérhető már, mely a belső védelmi rendszereken túl az utas-, gyermek-, és gyalogosvédelmi teszteken is kiemelkedően teljesítenek.

Mercedes-Benz a csúcson

Egy amerikai összehasonlító oldal, a Confused.com felmérése alapján a tavalyi évben a Mercedes Benz A osztály (2018) lett a legbiztonságosabb családi autó kategória nyertese. Ennek oka, hogy az A osztályos Mercedes a törésteszteken a legjobb eredményeket érte el. A gyerekek testi épsége szempontjából a legbiztonságosabb autó lett.

A felmérés szerint a második legbiztonságosabb gépjármű is a Mercedes-Benztől került ki. A C osztályos családi autók tekintetében fordult elő a legkevesebbszer, hogy vissza kényszerült volna hívni a gyártó az autót valamilyen oknál fogva. 

A legbiztonságosabb családi autók

Az A osztályos Mercedes az oldal 10 pontos indexéből 8.15 pontot ért el, a C kategória 8.10-et. Ezt követi a listában 6 ponttal a Seat Leon és a Honda Civic szorosan egymás mellett küzdve a harmadik helyezésért.

Több biztonságos modell létezik

A biztonságos családi autók kiválasztásakor fontos szempont, hogy a törésteszteken jól teljesítsen az adott gépjármű, és kevés legyen a meghibásodásainak száma. A legjobb, ha minél fiatalabb autót választunk ilyenkor, hiszen minél idősebb egy kocsi, annál több probléma jöhet elő rajta az idők folyamán. 

A Volvo V40 egy nagyon biztonságos családi autó, melyben számos – kényelmet és biztonságot adó – extra is helyet kapott. Például akadályfelismerő tempomat, kerékpáros- és gyalogosérzékelő, önvezérlő vészfékező, illetve sávváltás segítő és sávelhagyásra figyelmeztető rendszer.

Biztonságos családi gépjármű a Mazda 3, mely az elölről és az oldalról érkező ütközéses teszteken maximális pontszámot ért el. A könnyű vezetési élményt nyújtó autóba i-ACTIVSENSE technológia került beépítésre, mely számos olyan funkciót tartalmaz, ami megvédi utasait az esetleges balesetektől és segíti a vezetőt az előforduló kockázatok felismerésében.

A Skoda Octavia kedvelt családi autó, melyhez párosul, hogy rendkívül biztonságos is. A gyermekbiztonsági és gyalogosvédelmi teszteken jól teljesítő kocsi számos légzsákkal rendelkezik, vészfékasszitense. Emellett első és hátsó keresztirányú forgalom figyelmeztetője pedig szintén nagyon jó eredményeket ért el a teszteken.

Az Év Magyar Autója versenyen a tavalyi évben a Volkswagen Golf Variant lett a családi autók kategóriájának első helyezettje. Kombi lévén tágas belső térrel rendelkezik, és kényelmes benne az utazás. A Golf Car2X funkciója lehetővé teszi, hogy a sofőr az útviszonyokról, az esetleges kockázatokról és közlekedési veszélyekről időben tájékozódjon, és vészhelyzet esetén be is tud avatkozni az eseményekbe, így elkerülhető a nagyobb baleset általa. 

Ajánlott cikkek
Autó vásárlási tanácsok

Az új autó és a használt autó vásárlásának előnyei és hátrányai

3 perc olvasási idő
Ha autót szeretnénk venni, próbálunk újabb modellek és évjáratú gyártmányok vásárlására törekedni, hiszen minél fiatalabb egy autó, annál kevesebb hibája van, és…
Autó vásárlási tanácsok

Így szűrd ki a csaló megkereséseket autó eladáskor

3 perc olvasási idő
Egy autó értékesítése izgalmas, viszont stresszes élmény is lehet. Különösen akkor, amikor elkezdenek beérkezni a telefonhívások és emailek a potenciális vevőktől. Sajnos néha…
Autó vásárlási tanácsokÉrdekességek

Legcsajosabb női típusmodellek

2 perc olvasási idő
A nők – tekintve személyiségüket – teljesen más típusmodelleket választanak autók tekintetében, mint a férfiak. Legyen kisebb, de azért mégis csak stílusos,…
Iratkozzon fel hírlevelünkre

Iratkozzon fel hírlevelünkre és ne maradjon le legfrissebb híreinkről vagy éppen eseményeinkről. A hírlevélről később bármikor leiratkozhat.