A 4 legnépszerűbb elektromos autó itthon

Az elektromos autók egyre nagyobb teret hódítanak napjainkban, felváltva ezzel a benzines és dízeles társaik népszerűségét. Az elektromos autók térhódításának számos oka lehet, de talán a legismertebb az üzemanyagárak drágulása.

Egyes becslések szerint az Európai Unióban 2035-től csak elektromos autókat lehet majd vásárolni.

Megugró villanyautó szám Magyarországon

Magyarországon is nagy népszerűségnek örvendenek az elektromos autók, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy az utóbbi tíz évben húszezresre nőtt a villanyautó-állomány hazánkban. A Datahouse 2021 év végi felmérése alapján 18823 elektromos személyautó gurult Magyarország úthálózatain. 

A zöld rendszámoknak és a megnövekvő állami támogatások mértékének köszönhetően az utóbbi években hazánk élvonalon van – pontosabban az első helyen – Közép-Kelet-Európa elektromos autóflottáját illetően. 

Az Európai Unióban 2035-től már csak elektromos autókat lehet forgalomba hozni. Az Unió tagállamainak ülésén ugyanis az energiaügyekért felelős miniszter nemrégiben jóváhagyta azt a rendeletet, mely az új személygépkocsikra és kisteherautókra vonatkozó szén-dioxid kibocsátási normák felülvizsgálatát tartalmazta. Ez alapján 2035-ig a fokozatosság elve mentén meg kell szüntetni a benzines és dízelautók értékesítését. 

A legnépszerűbb elektromos modellek

1. Kia Niro

A 4 legnépszerűbb elektromos autó itthon

A Kia Niro Magyarország egyik legnépszerűbb villanyautója. A modell 2022-ben jelentős átalakuláson ment keresztül, E-Niro helyett pedig Niro EV-re lett átnevezve. A Kia Niro autó első generációját 2016-ban mutatták be, az E-Niro-t pedig 2019-ben dobták Európában piacra. Testvérmodellje a Hyundai Kona electric, mely technikáját és karosszériáját illetően jelentősen hasonlít a Niro-ra. Csomagterének mérete jó, belülről kényelmes autó, mely középen bent irányítókonzollal rendelkezik. Ülései kényelmesek, belső irányító szoftvere pedig abszolút felhasználóbarát.

2. Nissan Leaf

A 4 legnépszerűbb elektromos autó itthon

A legújabb Leaf kb. 60 perc körüli töltési idővel és akár 385 km hatótávolsággal rendelkezik. Intelligens vezetési technológiával van felszerelve, biztonságos és megbízható autó. A benne található technológiának köszönhetően biztosan mindig a sáv közepén maradunk, biztonságosan és tökéletesen leparkolhatunk, és a forgalom függvényében leállhatunk vagy újra elindulhatunk. 

3. Hyundai Kona

A 4 legnépszerűbb elektromos autó itthon

Villamosított hajtásláncainak köszönhetően gazdaságosabban és takarékosabban autózhatunk. Ez a sportos autó crossoveres jellegével intelligens technológiákkal rendelkezik. A Hyundai Kona electric akár 484 km-es hatótávolságot kínál, LED fényszórókkal rendelkezik, belül pedig digitális műszeregységének köszönhetően a legfontosabb menetinformációkat is megtudhatjuk.

4. Dacia Spring

A 100%-ban elektromos motorú Dacia Spring meghatározó vezetési élményt nyújt a városi autózás kategóriájában. 230 km-es hatótávolsággal rendelkezik, Kompakt (27,4 kWh-s) akkumulátorának teljes feltöltésével pedig akár egy hétig is vezethetünk városszerte. A 4 teljes méretű üléssel felszerelt autó különösen kényelmes, és nem elhanyagolható, hogy 290 L-es csomagtérrel rendelkezik. 

Azt említett négy elektromos autót jelen állás szerint a Volkswagen e-UP, a Renault Zoé, a Volkswagen ID.3, a Fiat 500e, és a Tesla Model 3 követi a sorban. Meghozta a kedved a cikk az elektromos autókhoz? Nézz körül a JóAutók.hu elektromos autó választékában!

Ajánlott cikkek

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Iratkozzon fel hírlevelünkre és ne maradjon le legfrissebb híreinkről vagy éppen eseményeinkről. A hírlevélről később bármikor leiratkozhat.

Tudnivalók a JóAutók Garanciáról

Ezért ne hagyd ki a

-t

Ezért ne hagyd ki a

-t

JóAutók Bázis Garanciával védve vagy a legfájdalmasabb meghibásodások ellen:
  • motorra, váltóra 12 hónap / 20.000 km garancia
  • a futamidő alatt korlátlan számú alkalommal, alkalmanként bruttó 300.000 forintig javíthatsz
  • gyári, vagy gyárival azonos szintű alkatrészekkel, gyári szakértelemmel, 30.000 Ft-os önrésszel
JóAutók Bázis+ Garanciával még magasabb szinten véded autódat:
  • motorra, váltóra, turbóra 12 hónap / 20.000 km garancia
  • a futamidő alatt korlátlan számú alkalommal, alkalmanként bruttó 450.000 forintig javíthatsz
  • gyári, vagy gyárival azonos szintű alkatrészekkel, gyári szakértelemmel, önrész nélkül

A JóAutók Prémium Garancia a gyári garanciás új autókéval közel egyenértékű védelmet biztosít autód számára:

  • minden fixen beépített, nem kopó-forgó mechanikus, elektromos, elektronikus, pneumatikus és hidraulikus szerkezeti elemre 12 hónap / 20.000 km garancia
  • a futamidő alatt korlátlan számú alkalommal, alkalmanként maximum bruttó 1.000.000 forintig javíthatsz
  • gyári, vagy gyárival azonos szintű alkatrészekkel, gyári szakértelemmel, 50.000 Ft-os önrésszel
Ne vegyél használt autót JóAutók Garancia nélkül!
“Mikor érdemes a Garanciát preferálni a Szavatossággal szemben?” és hasonló érdekes kérdesek a GYIK-ban: